Latihan Kosa Kata dan percakapan bahasa Inggris mengenai kegiatan di pantai

Berikut ini beberapa latihan untuk memperkuat perbendaharaan kata BBIM Friends. Urutan soal dari nomor 1-10 merupakan sebuah urutan percakapan antara Olga dan Wanda mengenai kegiatan mereka di pantai. Isi titik-titik dengan jawaban yang menurut BBIM Friends adalah jawaban yang benar. Jika diperlukan BBIM Friends bisa memberikan jawabannya di kolom komentar. Selamat berlatih.

1. Hi, Olga. I was wondering if you'd like to go to the beach with me today. It's supposed to be hot and ......... all day long.

(a) foggy
(b) cloudy
(c) windy
(d) sunny


2. Sure! I would love to, Wanda. Do you want me to bring my beach ......... in case we want to sit in some shade if it gets too hot?

(a) towel
(b) ball
(c) umbrella
(d) hat


3. That sounds like a good idea, Olga. Do you have any ......... lotion? I don't want to get a sunburn while we're out there and I don't think I have any at the moment.

(a) sunburn
(b) sunny
(c) sun tea
(d) sun screen


4. Yes, I do have some, Wanda. I'll bring it with me. Are you bringing your ......... with you? I heard the waves will be perfect today and I would love to try my new one out.

(a) snowboard
(b) skates
(c) surfboard
(d) football


5. Actually, I'm not going to bring mine with me. I hurt my ankle playing ......... at the beach last weekend so I'm going to let it completely heal before I go surfing again.

(a) hockey
(b) volleyball
(c) ping pong
(d) poker


6. Well, if your ankle is still bothering you, why don't I bring some beach ......... and we'll lay out and get a suntan today?

(a) sand
(b) paper
(c) sandals
(d) towels


7. Sounds great, Olga! Do you know if it's supposed to be windy today? If it's not, I'll pack us a picnic lunch. I hate it when a bunch of ......... gets blown all over my food.
(a) rock
(b) sand
(c) grass
(d) sun


8. Are you going to wear your new ......... suit, Wanda? I also got a new one last week and I'm looking forward to wearing it.

(a) diving
(b) three-piece
(c) jump
(d) bathing


9. Yes, I am. Do you still have that ......... ball? It might be fun to hit around while we are swimming in the water.

(a) golf
(b) basket
(c) beach
(d) ping pong


10. Sure, I'll bring that too. Also, don't forget your .......... I forgot mine last time I went to the beach and was squinting for so long that I got a headache afterwards. I'll pick you up at 10 o'clock.

(a) sunglasses
(b) welding glasses
(c) bifocals
(d) goggles


Selamat belajar :)
Dapatkan ebook BBIM di : Ebook BBIM
Mari bergabung bersama BBIM Friends di : FB BBIM




Subscribe to receive free email updates:

3 Responses to "Latihan Kosa Kata dan percakapan bahasa Inggris mengenai kegiatan di pantai"

tiara herfiana said...

1. D
2. C
3. D
4. C
5. B
6. D
7. B
8. D
9. C
10. A

Tuta Cardoso said...

just now so its really difficult for me. so i wanna good method how to improve our english.
hati - hati

Maulidin Yudiarto said...

Nice info.. Don't forget to visit, http://seputar-english.blogspot.com
We Share because We Care :-)